Home Up

Afrant in beeld              

 

 

 

Gnoumankuy
Sakuy
Nodi
Jungle trip
N'Tchiega

 

 

   
1) Inhuldiging nieuwe school te Gnoumankuy, Burkina Faso
Onze coöperant Zéphyrin Bagnawa vertelde ons in 1999 over zijn droom om een school te bouwen in zijn geboortedorp Gnoumankuy. Er was toen helemaal nog geen school. Hoe dit verhaal evolueerde leest u hier.
 
2) Bouw van een nieuwe school te Sakuy, Burkina Faso, in 2002
Reeds in 1999 bezochten wij voor het eerst het ver afgelegen broussedorp Sakuy. In januari 2002 keerden wij hier terug. Tijdens een vergadering, die werd bijgewoond door volwassenen en kinderen, vroeg men ons met aandrang om de bouw van een school, en die school is er gekomen ... lees verder
 
3) Bouw van de school te Nodi, Benin, in 2003
Meer dan een primitief geimproviseerd klaslokaal was er aanvankelijk niet, en niet alle kinderen konden er terecht. Wij bespraken de situatie met de prefect van Materi, en we engageerden ons om een school te bouwen. Dorpsbewoners bakten zelf de stenen die de aannemer zou gebruiken ... een verhaal in woord en beeld
 
4) Bezoek aan enkele dorpsgemeenschappen in de brousse (Benin)
In januari 2002 brachten we een bezoek aan een aantal afgelegen  dorpsgemeenschappen in de brousse. De perikelen van het vaak lastig parcours werden vaak meer dan gecompenseerd door het bijzonder enthousiaste onthaal van de dorpsgemeenschappen. Bekijk hier hoe het ons verging.
 
5) Bouwvallige hut wordt volwaardig schoolgebouw in N'Tchiega  (Benin)
Het schamele dorpschooltje in N'Tchiega werd zwaar gehavend tijdens het voorbije regenseizoen. Wij bedachten een oplossing.  Dewelke? dat ziet u hier.

 

----====+++++====----                                       

 
 

       Home Up Gnoumankuy Sakuy Nodi Jungle trip N'Tchiega

Copyright © 2020 Afrant
Laatst bijgewerkt: december 13, 2020