Home Up

plannen 2010 en verder              

 

 

 

 

 

 

 
 
Wekelijks ontvangen wij brieven uit Benin en Burkina-Faso, enerzijds om te bedanken voor de ontvangen hulp, anderzijds om hulp te vragen voor nieuwe noden. Hopelijk zullen onze middelen opgewassen zijn om te voldoen aan de vele vragen die we ontvangen. Een aantal projecten werd reeds gepland en opgestart in de periode 2006-2010. Velen hiervan zijn nu ver gevorderd en/of voltooid. De plannen voor 2010 en 2011 omvatten o.a. de volgende projecten: 
  
 
 
1) Dorpsschool Tchanhoun-Kossi (Benin)

Tchanhoun-Kossi is een belangrijk dorp met een grote basisschool. Honderden kinderen worden verdeeld over een tiental grote klassen. Wat er staat aan gebouwen is ronduit bouwvallig en gevaarlijk. Anderen krijgen gewoon les onder de blote hemel. Hulp van buitenaf is hier urgent. In 2007 hebben wij de bouw gestart van drie grote klassen (voor ca. 180 kinderen). In 2008 moet de school er staan. Kostprijs 34.000 euro.

 
 
 
 
2) Dorpsschool Koupiani (Benin)

Begin 2007 bezochten we het miezerig schooltje van Koupiani dat nauwelijks de helft van de kinderen van het dorp kan opvangen en dan nog in onwaardige omstandigheden (enkele palen in de grond met daarop een strooien dak). Heel wat kinderen moeten noodgedwongen naar school in Dassari langs de grote baan naar Burkina met veel vrachtverkeer. Het is levensgevaarlijk en 7 km. ver. De school in Dassari is zelf ook al oververzadigd. Wij beloven de bouw in Koupiani van een mooie school. Hopelijk kunnen we die belofte al in 2008 waarmaken. Kostprijs 32.000 euro.

 
 
  
3) Middelbare school in Goni (Burkina-Faso)
In 2006 reeds bezochten we het grote centrum Goni, ongeveer 25 km ten zuiden van Nouna. De lagere school draait goed, maar de vele kinderen moeten kunnen doorgroeien naar het middelbaar onderwijs.
De hele regio kijkt uit naar de realisatie van deze droom. Met de hulp van sterke en gulle bondgenoten hebben we de nodige 130.000 euro kunnen vinden voor de uitvoering van dit grootse project. Nog vr het einde van 2007 konden we met de bouw beginnen. 2008 wordt voor de jeugd van Goni een belangrijk jaar.
  
  
4) Dorpsschool Bwanekuy (Burkina-Faso)
Het schooltje in dit dorp (leem en stro), barst uit zijn voegen. Als we er begin 2007 toekomen, staat een schoolmeester voor zijn klas met meer dan 60 leerlingen. In erbarmelijke omstandigheden vervult hij toch zijn opdracht met hart en zielmaar het is vechten tegen de bierkaai. Dit alles belet niet dat ons een hartverwarmende ontvangst te beurt valt. Bwanekuy, beste vrienden, verdient beter. Einde 2007 stuurden we 30.000 euro om de bouw van de school te beginnen. In het voorjaar 2008 volgen nog eens 21.000 euro en dan hebben leraars, ouders en kinderen een school om trots op te zijn.
 
 
5) Middelbare school in Porga (Benin)
Op de grens van Benin met Burkina-Faso ligt Porga. Het dorp ligt aan de toegang van een immens natuurgebied dat in de toeristische ontsluiting van Benin in de toekomst een grote rol kan spelen. Een Belgische bezoeker maakte 10 jaar geleden de bouw van de basisschool hier mogelijk. Wij willen het werk afmaken met er een middelbare school aan toe te voegen - 30.000 euro voor een eerste schijf. We hopen in 2008 te kunnen starten met de werken.
 
 
 
6) Bidkapel voor het vormingscentrum in Nouna (Burkina-Faso)  
Nu de modelhoeve er staat en ook de gebouwen voor de opvang van de cursisten, dromen onze vrienden nog van de bouw van een eenvoudige gebedsruimte in Afrikaanse stijl, waar de vele bezoekers van het centrum ook geestelijk op adem kunnen komen. Wij willen hen hierbij helpen. We zoeken voor dit project 20.000 euro.
 
 

 

 

V

Voor de realisatie van al deze plannen rekenen wij op de steun van vele vrienden en natuurlijk ook op uw steun. Alle giften zijn welkom en worden heel dankbaar aanvaard. Klik hier voor informatie terzake.

De voorbije jaren hebben ons geleerd dat we samen sterk staan om wel degelijk iets op gang te brengen en een begin te maken aan een gunstige ontwikkeling in de uitzichtloze situatie voor deze Afrikaanse vrienden. Laten we daarom de handen in mekaar slaan en hoopvol verdergaan. 

Heel veel dank voor uw gewaardeerde attentie en solidariteit.

 

            namens vzw Afrant

            Eric Deckers  ondervoorzitter

 

Er is een chinees spreekwoord dat zegt: 

" waar vele mensen samen in n richting gaan, daar wordt een weg gebaand ..."     

  

       Home Up

Copyright 2020 Afrant
Laatst bijgewerkt: december 13, 2020