Home Up

Situering              

 

 

 

Interaktieve kaart
Burkina Faso
Benin

 

 

    Waar is vzw. AFRANT aan het werk?

Het werkterrein van vzw. Afrant bevindt zich in het zuid-westelijk gedeelte van het Sahel gebied, iets boven de evenaar.  Maar ... kent u al die landen van Afrika, en de namen van hun hoofdsteden?  Doe hier even de proef en toets uw kennis van de Afrikaanse aardrijkskunde ... surf naar onze "interaktieve landkaart van Afrika".

De vzw. Afrant is dus momenteel aktief op verschillende plaatsen in de landen Benin en Burkina Faso. Het aktieterrein bestrijkt telkens een vrij groot gebied dat wij voor u hebben aangeduid op de beide landkaarten (te bezichtingen via de «links» onderaan deze pagina).

  

Benin en Burkina-Faso

situe1.jpg (56155 bytes)

(klik op foto's voor vergroting)

situe2.jpg (71858 bytes)

  

Gelegen in West-Afrika en grenzend aan de Sahel, behoren Benin en Burkina-Faso tot de armste landen van de wereld. Op vele plaatsen moeten omzeggens de eerste stappen op weg naar ontwikkeling nog worden gezet. De extreme droogte in deze landen is verantwoordelijk voor de povere resultaten van de landbouw en de éénzijdige voeding van de bevolking. Er is gebrek aan grondstoffen, verharde wegen en stroomvoorziening, gebrek ook in talloze dorpen aan elementaire infrastructuur voor onderwijs en gezondheidszorg. Uit zichzelf raken ze niet weg uit de cirkel van onderontwikkeling. Anderzijds is de politieke situatie in beide landen op dit moment vrij stabiel. Ook de wil van de mensen ter plaatse is er om stappen te zetten naar ontwikkeling. Aan ons om hen een duw in de rug te geven en hen te lanceren.  

  

Het Afrikaanse continent

Weet u hoe politiek Afrika van vandaag er uitziet op de landkaart? Wie kan er Benin en Burkina Faso juist situeren?  De ligging, in het kader van het geheel, kan u steeds nagaan op de algemene landkaart hieronder. Klik op de afbeelding om deze te vergroten:

  na bezichtigen, klik op "terug" of "<-" in uw Explorer

(na bezichtigen, klik op "terug" of op "<-" in uw Windows Verkenner)

 

Wilt u zien op welke plaatsen wij in Benin aktief zijn, klik dan hier.

Wilt u zien op welke plaatsen wij in Burkina Faso aktief zijn, klik dan hier.

 

 

       Home Up Interaktieve kaart Burkina Faso Benin

Copyright © 2020 Afrant
Laatst bijgewerkt: december 13, 2020